Alle beste verkochte producten
  • Banner

Oploopdempers
Oploopdempers - Kenmerkend voor een oplooprem is dat de rem in werking komt zodra de trekauto vertraagt

Oploopdempers

De werking van de oplooprem

Kenmerkend voor een oplooprem is dat de rem in werking komt zodra de trekauto vertraagt. De caravan wil door zijn massa, snelheid behouden en drukt tegen de auto (oplopen). Het schuifstuk, dat aan de dissel bij de koppeling zit, schuift daardoor in en trekt aan de remkabels. De remvoeringen worden tegen de binnenzijde van de remtrommel gedrukt en de caravan remt.

Door de kracht waarmee de caravan tegen de auto drukt wordt uiteindelijk het remvermogen van de caravan bepaald. Hoe groter de opduwkracht hoe groter de remkracht. Stopt de auto met remmen dan lossen de caravanremmen door het ontbreken van de opduwkracht. Bedenk echter dat de opduwkracht altijd door de auto wordt geleverd en die dus extra remkracht (en grip op de weg) moet leveren. De totale remweg met caravan is daardoor altijd langer dan bij een solo auto!

Om te voorkomen dat bij gas loslaten of geringe remmingen de oplooprem meteen in werking treedt is een oploopdemper (een schokbreker) gemonteerd. Afhankelijk van de massa van de caravan zijn er diverse dempers leverbaar. Hoe zwaarder de caravan hoe groter de dempende factor moet zijn. Bij een forse overbelading van de caravan zal de dempende werking mogelijk tekort schieten! Slechte of versleten dempers verraden zich tijdens het rijden door een bonkende caravan achter de auto tijdens remmen. Bron https://caravantrekker.nl/info/oplooprem.php

Actieve filters

Referentie: 73.811-62,O

Merk: AL-KO

Oploopdemper AL-KO 161 S lang

Demper oplooprem AL-KO 161 S V-dissel lange uitvoering.Voor AL-KO oplooprem 161-S V dissel en Vierkant 70 mm tot 1600 kg.Lengte h.o.h. 505 mm.Slag 125 mm 2x buisje/oog M 12.

Prijs € 89,00
Meer
Op voorraad

Volg ons op Facebook